De flesta av oss har väl förstått att vill man gå ner i vikt ska
man vara försiktig med vilka kolhydrater, och framför allt hur mycket kolhydrater,
som man stoppar i sig. Bröd är laddade med kolhydrater. Men jag bryr mig inte!
Jag vill, bokstavligen, inte vara utan mitt dagliga bröd. Nygräddade kanelbullar
i all ära, men är jag hungrig är det till brödburken jag går. Så visst använder jag
andra kryddor än kanel. På bilden ovan ser du pommeransskal och anis. Brödet ovan är en
Gotlandslimpa, receptet kommer inom kort.
Det finns många tips för att lyckas med brödbak och de varierar ju en del beroende på
vilken typ av bröd du bakar för tillfället. Därför skriver jag inte någon lång lista
med mina tips här, utan ger istället tipsen som är aktuella för varje bröd i recepttexten.
Läs gärna den innan du väljer att skriva ut den utskriftsvänliga pdf-filen som finns till en del recept.
Utskriftsversionen är mer sammanfattad än originaltexten. Tänk på miljön - skriv inte ut i onödan.
Ett tidsbesparande tips tänker jag ge dig här ändå:
Spara inte disken! Deg som torkat sitter rejält fast.
Lycka till med baket!