Hjälp en vän att hitta hit:
logotypelinje

"Vårt dagliga bröd giv oss idag..."

- ur Fader vår, kristen bön.

Matbröd

Pommerans och anis bredvid Gotlandslimpa

Nytt i Matbröd:

Brandlarmsfranska

Vad vore dagen utan bröd?

De flesta av oss har väl förstått att vill man gå ner i vikt ska man vara försiktig med vilka kolhydrater, och framför allt hur mycket kolhydrater, som man stoppar i sig. Bröd är laddade med kolhydrater. Men jag bryr mig inte! Jag vill, bokstavligen, inte vara utan mitt dagliga bröd. Nygräddade kanelbullar i all ära, men är jag hungrig är det till brödburken jag går. Så visst använder jag andra kryddor än kanel. På bilden ovan ser du pommeransskal och anis. Brödet ovan är en Gotlandslimpa, receptet kommer inom kort.

Det finns många tips för att lyckas med brödbak och de varierar ju en del beroende på vilken typ av bröd du bakar för tillfället. Därför skriver jag inte någon lång lista med mina tips här, utan ger istället tipsen som är aktuella för varje bröd i recepttexten. Läs gärna den innan du väljer att skriva ut den utskriftsvänliga pdf-filen som finns till en del recept. Utskriftsversionen är mer sammanfattad än originaltexten. Tänk på miljön - skriv inte ut i onödan.
Ett tidsbesparande tips tänker jag ge dig här ändå:
Spara inte disken! Deg som torkat sitter rejält fast.

Lycka till med baket!

logotypelinje

Kodad av: Eli, 2014. Senast uppdaterad: 2014-08-26.

Vill du tipsa om ett recept eller fråga något? Maila: eli@kaneli.se.

logotypelinje