Jag som äger domänen kaneli.se och har kodat sidan kallas Eli.
Jag är stolt mor till tre härliga och vilda grabbar och okrönt drottning hemma i köket.
Det är få saker som kan förgylla min dag som ett utsökt mål mat, och få saker som kan ställa till humöret värre
än att vara utan mat. Ja, det trumfas av barnen förstås. I bägge fallen. Men det är en annan historia.
Kaneli.se föddes som en idé för flera år sedan, till följd av att jag började använda mig av recept
på internet. Samtidigt letade jag ofta efter favoriterna i mina egna receptblock, eller hela blocken för den delen.
Visst är det smidigt att använda färdiga web editor-program, om man tycker om färdiga mallar. Jag har försökt.
Men precis som jag har svårt att följa ett recept till punkt och pricka så har jag svårt att falla in i mallen.
Jag vill helt enkelt göra själv, och lära mig från början. Den upplaga av kaneli.se du läser nu är följden av en webbutvecklingskurs,
Webbutveckling 1, våren 2014 på Eductus, Eriksberg, Göteborg. Det har blivit många timmar vid tangentbordet, och fler kommer.
Följ med mig!
Jag är ägare, och i de flesta fall också upphovsman, till alla foton och bilder som inte länkar till utomstående sida.
Bilderna är skyddade enligt Lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk. Hör av dig
till mailadressen nedan om du skulle vilja använda dem.
Recepten jag publicerar är oftast egna varianter, mer eller mindre inspirerade, av andras recept. Det finns även
recept jag återger med precis samma ingredienser som tas upp på någon annan hemsida, eller kokbok för den delen.
Är så fallet kommer du att hitta en länk eller kommentar om källan. Jag är inte ute efter att ta åt mig äran av
andras arbete. Det jag vill med kaneli.se är att lägga mina favoritrecept på ett ställe där jag alltid hittar dem,
och där vänner som du lätt kan ta del av dem. Är det däremot ett eget recept så står det också. Jag är nästan oförmögen
att följa ett recept slaviskt, så därför uppmanar jag dig också att experimentera. Det är väldigt sällan det blir
oätligt, oftast tycker jag även de misslyckade försöken blir rätt ok. Och ibland händer det - en ny favorit föds!
Våga prova du också!